Twee Fotografen Bruiloft: een overbodige luxe of een must?

Twee Fotografen Bruiloft

Twee fotografen op je bruiloft. Is dat een overbodige luxe? Is dat nodig? Waarom zou je voor twee fotografen kiezen? En de kosten dan? Kosten twee fotografen op je bruiloft dan het dubbele?

Wij doen ons best om uit te leggen waarom steeds meer bruiden voor twee fotografen kiezen om hun bruiloft vast te leggen.

 

 

1. Twee fotografen hebben net een andere ‘signature’

Iedere bruidsfotograaf heeft een bepaald stijl. Zo zeggen veel van onze klanten dat onze foto’s licht, fris en kleurrijk zijn en zo’n zachte, ’wazige’ achtergrond hebben. Ook krijgen wij veel complimenten dat onze foto’s toch verschillend zijn en vanuit verschillende hoeken zijn genomen.

Ons geheim?
Er is geen geheim. Nou, een beetje dan 🙂
Hier is een voorbeeld: bij de First Look, oftewel het ophalen van de bruid kan Chris zich concentreren op de close ups van het bruidspaar, terwijl ik, Oksana, ook de gasten en vooral de emoties van de gasten vast kan leggen. Anders gaat zo’n moment voor altijd verloren en dat vind ik echt jammer.

De ‘taken’ van de twee fotografen worden als het ware verdeeld: de ene concentreert zich op de overall sfeer, mensen, locatie, details en de andere gaat op ‘jacht’ naar emoties.
Ik zeg ‘verdeeld’ maar eigenlijk klopt het niet helemaal. Het zit in het bloed van iedere bruidsfotograaf om op jacht te gaan naar emoties 🙂

Twee fotografen bruiloft.

2. Twee fotografen kunnen op 2 plekken tegelijkertijd zijn.

Het mooiste van het hebben van twee fotografen op een bruiloft is dat wij letterlijk op kunnen splitsen. Neem de voorbereidingen van het bruidspaar: terwijl één trouwfotograaf bij de bruid de sfeer en details aan het vastleggen is, is de andere druk bezig het verhaal vast te leggen van de bruidegom. En hoe gaaf is dat om die beelden van elkaar later terug te zien? Twee fotografen bruiloft.

twee fotografen bruiloft trouwjurk

3. Twee fotografen bruiloft: twee paar ogen zien meer dan een.

Er gebeurd zo veel op een trouwdag. Wanneer je twee trouwfotografen op je bruiloft hebt, zul je later ook veel meer ‘dingen’ op je trouwfoto’s terugzien. Wij krijgen zo vaak ‘oh, dit heb ik geeneens gezien’, ‘oh, hier heb ik niets van gemerkt’ als reactie van de bruiden die de foto’s van hun trouwdag bekijken. Helemaal logisch: het is een super drukke dag vol emoties, activiteiten en mensen.

4. Twee fotografen bruiloft: rust voor jullie en de fotografen

Wanneer je kiest voor twee fotografen op je bruiloft, kies je vrijwel automatisch voor meer rust, voor zowel jezelf als de trouwfotograaf. Neem bijvoorbeeld het vastleggen van een ceremonie. Twee fotografen hoeven niet heen een weer te ‘rennen’ om alle momenten vast te leggen. Zo kan één fotograaf rustig in de buurt van het bruidspaar blijven, voor in de zaal, terwijl de andere fotograaf overzicht foto’s van de zaal/kerk kan maken.

5. Twee fotografen: verschillende lenzen

Twee fotografen – twee fototoestellen? Nope. Wat dacht je twee fotografen en (heel vaak) 4 fototoestellen en dus verschillende lenzen! Waarom dit zo belangrijk is? Omdat juist de lenzen zorgen voor die mooie diversiteit op jullie trouwfoto’s.

6. Twee fotografen op je bruiloft: twee keer zo duur?

Natuurlijk kosten twee fotografen meer dan één. Maar … Twee fotografen op je bruiloft hoeven niet twee keer zo veel te kosten. Duo trouwfotografen hebben vaak onderlingen afspraken waardoor de prijs lang niet het dubbele is dan wanneer je ze los van elkaar zou boeken.

Tot slot: Waar moet je opletten bij het kiezen voor duo fotografen op je bruiloft.

Boek twee fotografen die volledig op elkaar zijn ingespeeld. Wanneer je twee fotografen boekt die goed op elkaar zijn ingespeeld, krijg je niet alleen veel meer foto’s, maar vooral verschillende foto’s. Op elkaar ingespeelde trouwfotografen zorgen voor een compleet beeld van jullie ongetwijfeld fantastische trouwdag.

En jullie? Wat vinden jullie? Zijn twee fotografen op een bruiloft een overbodige luxe of niet?

Bruiloft Fotograaf White Dreams

Bruiloft Fotograaf White Dreams is een duo van twee trouwfotografen die graag jullie trouwdag vastleggen. Of het nou d.m.v. fotografie of film is.

© 2016 White Dreams.

Pin It on Pinterest

Share This